5000 доларів США за закриття кримінального провадження: слідчому та прокурору повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру прокурору однієї з окружних прокуратур міста Києва у підбурюванні до надання службовій особі неправомірної вигоди та у пособництві одержання службовою особою неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України), а також слідчому одного з управлінь поліції Головного управління Нацполіції у місті Києві – в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це повідомляє прес-служба Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, у листопаді-грудні 2020 року прокурор, користуючись своїм особистим знайомством та службовим становищем, схилив громадянку до надання неправомірної вигоди слідчому поліції за непритягнення до кримінальної відповідальності її близького родича та закриття кримінального провадження за фактом умисного середньої тяжкості тілесного ушкодження. Після цього слідчий за пособництва прокурора висловив прохання про надання йому неправомірної вигоди у сумі 5 тис доларів США.

Правоохоронцями задокументовано факт одержання підозрюваними першої частини коштів в розмірі 2 тис доларів США за місцем проживання громадянки.

Наразі вирішується питання про застосування до підозрюваних запобіжних заходів та відсторонення від посад, а також проводяться слідчі та процесуальні дії з метою перевірки причетності до вчинення кримінальних правопорушень інших осіб.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Заходи з викриття здійснювалися Головним слідчим управлінням ДБР за оперативного супроводу Головного управлінням СБУ у м. Києві та Київській області та за сприяння Київської міської прокуратури.